Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z ogórków z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
papryka czerwona 40 dg
woda 2 szklanki
ocet 10 % 0,25 - 0, 30 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 - 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
ziele angielskie
nasiona kopru
cukier 2 płaskie łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z ogórków z papryką

Dojrzałe ogórki obrać, przekroić oraz wydrążyć nasiona. Następnie pokroić w ósemki i jeszcze w poprzek na połowę oraz włożyć na minutę do wrzącej wody, wyjąć i staranie osączyć. Paprykę w całości obgotować, przelać wodą, usunąć nasiona i pokroić w pierścienie. Wodę zagotować z octem, solą, cukrem i korzeniami oraz wystudzić. W słoju ułożyć warstwami ogórki i paprykę. Zalewę jeszcze raz zagotować, przecedzić, a następnie zalać nią warzywa. Zakręcić słoiki. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak