pikle ćwiarteczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • woda zimna

    3 szklanka
  • cukier

    1,5 szklanka
  • cebula biała

    2 szt
  • sól

    3 łyżki
  • Przyprawa do mięs Prymat

    3 łyżeczki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki (średnie lub małe) gruntowe obieramy i kroimy w ćwiarteczki.Wkładamy w słoiki. Cebulę obrać pokroić w talarki lub zdejmować po jednej warstwie i kroić w drobniejsze kawałeczki. Podane składniki zagotować . Gorącą zalewą zalać pikle. Po zagotowaniu pasteryzować 7 min. Ilość z przepisu wystarcza na zalanie 4 większych słoików lub 7 półlitrowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wojtek8 02.01.2011 21:31
fajne
Izabela28 08.12.2010 20:54
Uwielbiam takie pikle;)
jolaxa 07.12.2010 13:28
mmm
aginaa 18.11.2010 19:57
super
wiktor188 05.11.2010 07:43
Dobre
Beata73 28.10.2010 14:37
bardzo smaczne!
mamusia1 26.10.2010 17:10
bardzo dobre na zimę!
etka 20.10.2010 09:16
dobre na zimowe dni ;)
Magda60 10.10.2010 18:07
apetyczne
Grażyna13 01.10.2010 09:31
Smakowite te pikle !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat