Pikantne steki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • olej

    1 szklanka
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    2 łyżki
  • szczypiorek

    2 gałązki
  • natka pietruszki

    2 gałązki
  • bazylia

    2 gałązki
  • tymianek

    2 gałązki
  • stek wołowy

    4 (z kością)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z posiekanymi ziołami, octem, olejem, musztardą oraz suszonym majerankiem. Przyprawić pieprzem kajeńskim. Marynatą posmarować steki, włożyć je do lodówki na 2 dni. Steki osączyć z marynaty, ułożyć je na rozgrzanym ruszcie. Grillować minutę z każdej strony. Posolić po upieczeniu.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 22.08.2011 23:42
pyszności
Iwona45 27.07.2011 22:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat