Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne, soczyste podudzia z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 12 szt
olej roślinny 100 ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 opakowania
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne, soczyste podudzia z kurczaka

Podudzia z kurczaka starannie myjemy i suszymy. Wykładamy na blaszce i polewamy kurczaka olejem. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, curry oraz pikantną papryką. Marynujemy całość 5-6 godzin i odstawiamy do lodówki. Ja zrobiłem to jeden dzień przed pieczeniem. Kurczaka wsadzamy razem z blachą do piekarnika 165 C i pieczemy przez 1 godzinę. Przekładamy kurczaka na drugą stronę co 15 minut. Pod koniec przekładamy na ruszt do grilla od piekarnika i grillujemy przez 10 minut. Ważne żeby ściekł olej w którym kurczak piekł. się na blaszce. Podawać z ziemniakami i papryką konserwową lub ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 13.06.2015 19:46
lubię takie
Kasnaj 13.06.2015 11:43
bardzo smaczne
Maridka19 13.06.2015 11:15
Ale pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak