Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placuszki ryżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany 1 szklanka
groszek zielony 3 łyżki ugotowanego
marchewka 4 łyżki ugotowanej
jajko
mąka pszenna 3/4 szklanki
ser żółty 50 g
wędlina 3-4 plastry
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placuszki ryżowe

Został mi ryż i marchewka z groszkiem z obiadu plus trochę własnej inwencji i to co było w lodówce i tak powstały te placuszki,a efekt mnie samą zaskoczył.

Z mąki mleka i jajka robimy ciasto jak na naleśniki tylko gęściejsze,dodajemy przyprawy i pozostałe składniki,mieszamy. Ciasto ma gęste być jak na racuchy. Kładziemy łyżką na rozgrzany olej,smażymy na złoty kolor.Podajemy z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.12.2016 08:52
fajny przepis
Jadwiga/Jaga85 07.12.2016 10:12
bardzo fajny przepis
berys18 07.12.2016 09:05
bardzo fajne placuszki
MonikaW 07.12.2016 08:03
fajny ciekawy pomysł
agnieszka214 06.12.2016 19:46
Ciekawe wykorzystanie ryżu
pestka 06.12.2016 18:26
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak