Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne piersi kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1/3 sztuki
papryka zielona 1/3 sztuki
papryka żółta 1/3 sztuki
mąka ziemniaczana 4 łyżki

MARYNATA

jajko 1 sztuka
imbir starty 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
Ajwar 3 łyżki

PONADTO

majonez tradycyjny 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sos chili 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę .
Krok 1 - Pikantne piersi kurczaka  foto
2
Składniki marynaty wymieszać, wrzucić mięso. Odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki.
Krok 2 - Pikantne piersi kurczaka  foto
3
Umyte papryki pozbawić nasion. Pokroić w cienki paski.
Krok 3 - Pikantne piersi kurczaka  foto
4
Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć na papierowy ręczniku. Obtoczyć w mące ziemniaczanej. Wrzucić na rozgrzany olej, obsmażyć z każdej strony, po kilka minut.
Krok 4 - Pikantne piersi kurczaka  foto
5
Do podsmażonego mięsa, dodać pokrojone papryki, obsmażać razem 5 minut.
Krok 5 - Pikantne piersi kurczaka  foto
6
Wymieszać majonez, sok z cytryny i sos chili , dodać na patelnię zmniejszyć ogień, dusić 8 minut.
Podawać z ryżem. SMACZNEGO!!!!!!!
Krok 6 - Pikantne piersi kurczaka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.01.2017 11:27
coś w sam raz dla mnie
Marcepanowy kącik 13.01.2017 11:16
Bardzo lubię kurczaka na ostro :)
KORAL 12.01.2017 17:29
Smaczne :)
Bernadeta1 12.01.2017 17:27
lubię pikantne jedzonko
pestka 12.01.2017 13:30
smaczny obiad
Krzysztof15 12.01.2017 10:52
Pysznie przyrządzone mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak