Pikantna zupa pomidorowo-dyniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    2 l
  • pomidory krojone z puszki

    1
  • dynia

    150 g
  • pasta Harissa

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • natka pietruszki

  • makaron penne

    200 g
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do większego garnka wlewamy pomidory z zalewą oraz dodajemy startą na dużych oczkach dynię - wszystko razem podduszamy przez około 20 minut następnie zalewamy całość bulionem warzywnym i gotujemy przez około 15 minut, następnie dodajemy pastę harissa oraz paprykę ostrą i słodką, posiekaną natkę pietruszki, pieprz sól i magi - doprawiamy do smaku tak aby uzyskać ostry smak, Zupę podajemy z makaronem penne na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzencia2007 24.03.2013 10:29
ciekawie musi smakować
Laila2786 28.02.2013 20:16
super smak
Alex_M 07.02.2013 22:32
pysznosci
-Natka- 15.12.2012 23:25
ciekawe połączenie, takiej jeszcze nie jadłam :)
Kasnaj 15.12.2012 21:16
pycha
EWI 11.12.2012 15:37
mniam
gosia561 11.12.2012 12:57
ciekawe połączenie
Konczi 11.12.2012 10:00
zupcia bardzo dobra - polecam
Konczi 11.12.2012 10:00
zupcia bardzo dobra - polecam
gosia56 11.12.2012 09:40
NAPEWNO PYSZNA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat