Pikantna zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    40 dkg
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • papryczki chili

    6-7 szt
  • cebula

    2 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • kminek mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chili oczyścić z pestek i posiekać. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Chili zmiksować razem ze szklanką wody, papryką i mąką ziemniaczaną. Czosnek i cebule obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać zmiksowane chili, dodać oregano, kminek i cukier. Mieszając, dusić 20 min. Makaron ugotować w osolonej wodzie al. dente. Wszystko włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat