Pikantna sałatka ryżowo - warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • ogóki kiszone

    2 szt
  • oliwka zielona

    5 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • papryka marynowana

    2 kawałki
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • pasta pomidorowa

  • majonez

    1 łyżka
  • ogórki konserwowe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Paprykę marynowana odcedzamy i kroimy drobno. Ogórki kiszone i korniszony kroimy w małą kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy. Oliwki odcedzamy i siekamy. wszystkie warzywa mieszamy z ryżem . doprawiamy sola ,pieprzem i paprykami. Mieszamy z majonezem i pasta pomidorową. Jeszcze raz mieszamy. Chłodzimy mocno i podajemy z sałatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwa643 29.01.2013 09:31
Polecam smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat