Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

pikantna panierka do kurczaka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka
Sól ziołowa jodowana Prymat
2 lyzeczki
Sklep Prymat
pieprz
2 lyzeczki
Sklep Prymat
woda
6 (ciepła)
Papryka słodka mielona Prymat
2 lyzeczki
Sklep Prymat
papryka
2 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna panierka do kurczaka

Bulke tarta mieszamy z przyprawami i woda by powstala gesta papka. Czekamy z pol godziny az papka podeschnie - najlepiej odstawic w cieple miejsce a nastepnie rozetrzec papke blenderem na drobne okruszki. Panierka nadaje sie do kazdego miesa ale najlepsza jest z kurczakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 04.01.2012 16:28
calkiem ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak