Pigwa w zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    500 gram
  • spirytus

    500 gram
  • mięta liście

    100 gram
  • cukier

    500 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Litr wody gotujemy, dodajemy cukier, i pokroioną w kostkę pigwę, dolewamy spirytus mieszamy, przekładamy do słoików szczelnie zamykamy, odstawiamy w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat