Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwa w syropie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg( warzonej po oczyszczeniu)
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa w syropie

Pigwę myjemy, kroimy na mniejsze części i usuwamy pestki. Owoce przekładamy do większego słoika i zasypujemy cukrem. Odstawiamy aż pigwa puści sok. Po tym czasie pigwę wraz z sokiem przekładamy do garnka i gotujemy około 10 minut. Pigwę przekładamy do umytych słoików i pasteryzujemy 10 minut. Słoiki odwracamy do góry dnem aby wieczka się zassały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 25.06.2017 18:43
świetna do herbaty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak