Pigwa w syropie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg( warzonej po oczyszczeniu)
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pigwę myjemy, kroimy na mniejsze części i usuwamy pestki. Owoce przekładamy do większego słoika i zasypujemy cukrem. Odstawiamy aż pigwa puści sok. Po tym czasie pigwę wraz z sokiem przekładamy do garnka i gotujemy około 10 minut. Pigwę przekładamy do umytych słoików i pasteryzujemy 10 minut. Słoiki odwracamy do góry dnem aby wieczka się zassały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MarysiaB 25.06.2017 18:43
świetna do herbaty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat