Pigwa w syropie

Pigwa w syropie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pigwa ma wiele pozytywnych właściwości leczniczych. Miąższ pigwy zawiera spore ilości pektyn i witaminy C.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kilogram
  • cukier

    1 kilogram
  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pigwę obrałem, pokroiłem na kawałki po usunięciu gniazd nasiennych. Zasypałem cukrem. Odstawiłem na noc. Następnego dnia zlałem sok. Pigwę przełożyłem do słoików. Sok zagotowałem, gorącym zalałem pigwę. Zapasteryzowałem.

R'n'G Kitchen
W przepisie opcjonalnie możemy użyć cytrynę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

06.11.2018 12:25
Z pigwy zazwyczaj przygotowuję nalewki,w syropie nie robiłam czas na zmiany.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat