Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w płaszczyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 80 dag
boczek wędzony 15 plastrów
czosnek 4 ząbki
piwo 60 ml
olej 60 ml
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól

Porada

Podawać z ogórkami małosolnymi lub mizerią i pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w płaszczyku

Mięso umyć i osączyć. Piwo, olej i obrany czosnek zmiksować na jednolitą masę. Każdą pierś z kurczaka przekroić na 4 kawałki, natrzeć przyprawą i masą piwną. Ułożyć w miseczce, dodać ziarna pieprzu i pokruszone listki laurowe. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Następne mięso osączyć, każdy kawałek mięsa zawinąć w kawałek boczku, spiąć wykałaczką i upiec naruszcie. Podczas pieczenia często obracać i smarować resztą mikstury piwnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak