Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 KG
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w panierce

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na kotlety.
Krok 1 - Piersi z kurczaka w panierce foto
2
Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy.
Krok 2 - Piersi z kurczaka w panierce foto
3
Panierujemy w jajku...
Krok 3 - Piersi z kurczaka w panierce foto
4
oraz bułce tartej.
Krok 4 - Piersi z kurczaka w panierce foto
5
Smażymy na tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5 - Piersi z kurczaka w panierce foto
6
Gotowe!
Krok 6 - Piersi z kurczaka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 16.10.2013 11:22
apetycznie wygląda!
Barbara777 15.10.2013 10:37
mniam apetycznie wygląda:)
Kasnaj 14.10.2013 12:46
lubię kurczaczka w takiej panierce
gusia1000 14.10.2013 12:29
zawsze dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak