Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka pieczone w piekarniku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
pieczareki całe 1 kg
Cebulka smażona Prymat 1 opak.
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej słonecznikowy
ser żółty
Musztarda delikatesowa Prymat
majonez tradycyjny
keczup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka pieczone w piekarniku

Pierś umyć i rozbić cienko. Blachę wysmarować olejem, pierś również i położyć bezpośrednio na blachę.
Posypać warzywkiem.
Cebulkę prażoną wystarczy położyć na mięso, świeżą obrać posiekać i podsmażyć.
Grzyby również obrać, posiekać i poddusić. Następnie położyć na mięso .
Ser pokroić w plasterki, położyć na cebulkę i pieczarki, następnie przygotować sos (musztarda, majonez, keczup) i posmarować ser. Ja tym razem użyłam gotowej cebulki prażonej, a pieczarki zastąpiłam kurkami.
Piec w piekarniku ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak