piersi z kurczaka opiekane na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z piersi kurczaka

    1
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • panierka do mięs z czosnkiem

  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć. Pokroić ma paseczki. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Zamoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w byłce tartej wymieszanej z panierką z płatkami czosnku. Wrzucić na rozgrzany olej.Mażna podawać z frytkami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat