Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier
1 i 3/4 szklanka -
białka jaj
6 sztuk -
mak
1 szkalnka -
wiórki kokosowe
1 szklanka -
cukier waniliowy
2 sztuka -
żółtka jaj
6 sztuk -
mleko
0,5 litra -
mąka pszenna
2 łyżki -
mąka zmieniaczana
2 łyżki -
masło
1 kostka
Przepis i sposób przygotowania Piersi murzynki
Żółtka ubić z cukrem na parze. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością mleka i ugotować budyń. Ostudzić. Połączyć z żółtkami. Utrzeć masło i połączyć razem.
Poncz: alkohol, woda, cytryna-nasączyć biszkopty.
Polewa: kakao, mleko, margaryna, cukier- zagotować i letnią polewać placek.
Na ciasto dać masę, na masę nasączone biszkopty- wszystko polać polewą.
Komentarze (63)
Załaduj więcej komentarzy (53)