Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 sztuki
  • boczek

    12 plastrów
  • ser żółty

    4 plastry
  • szpinak

    1 opak (200g)
  • czosenk

    1,5 ząbka
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi myjemy i rozbijamy na plastry o grubości do ok. 3-5 mm. Czosnek rozgniatamy, dodajemy łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu. Dodajemy 4 łyżki oliwy, mieszamy i smarujemy wewnętrzną stronę plastrów mięsa. Szpinak podsmażamy na łyżce oliwy (może być szpinak mrożony). Ser kroimy w drobne plasterki. Dodajemy do szpinaku, mieszamy aż do roztopienia. Szpinak dzielimy na 4 części. Nakładamy na plastry mięsa i zawijamy. Mięso owijamy plastrami boczku. Zaszywamy wykałaczkami.
Roladki smażymy ok. 15 min na małym ogniu, obracamy mięso.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paweł29 09.11.2012 11:02
fajny przepis, z pewnościa wykorzystam przy najbliższej okazji!
babajaga1969 08.11.2012 12:17
cudne połączenie kolorów i smaków
Simeo 08.11.2012 12:07
super
miroslawa 08.11.2012 12:01
fantastyczne
GOSIA18 08.11.2012 11:42
Nie lubię szpinaku, ale chętnie bym spróbowała tych roladek
gosia561 08.11.2012 11:25
ładnie wygląda
Patrycja25 08.11.2012 11:19
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat