Pierś ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • szpinak mrożony

    4 łyżki
  • mozzarella

    2 plastry
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak wrzucamy na patelnię i podduszamy na maśle, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Pierś dzielimy na pół i delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy z obu stron. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy szpinak i mozzarellę. Pierś składamy na pół i smażymy do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 31.07.2015 07:58
uwielbiam :)
Róża1 30.07.2015 22:24
pyszne mięsko !!!!!! moje smaki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat