Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z puree dyniowym i burakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
sos worcester 1 łyżka
burak 1/4 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
olej 1 łyżka
dynia 100 gram
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki
kapusta pekińska 1 liść

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z puree dyniowym i burakiem

Buraka ugotować do miękkości i ostudzić. Dynię umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do garnka, dodać sos worcester i ¼ szklanki wody i dusić do miękkości. Gdy dynia będzie miękka delikatnie rozdrobnić ją widelcem ale nie zupełnie ma być czuć grubsze fragmenty. Zdjąć z ognia, doprawić sola i pieprzem oraz cynamonem. Ostudzić. Mięso umyć i osuszyć. Odkroić polędwiczkę. Kurczaka rozkroić jak książkę i lekko rozbić tłuczkiem. W miseczce wymieszać przyprawy i dokładnie natrzeć mięso. Na płacie mięsa ułożyć czysty i suchy liść kapusty. Na pekinkę rozsmarować grubą warstwę puree z dyni a na wierzch położyć plastry buraka. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Następnie obsmażyć z każdej strony na łyżce oleju. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec około 20 minut roladkę. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 01.12.2013 00:25
mniam pyszności
monikaT83 30.11.2013 21:58
u mnie często jest nie typowo:)
idealme 30.11.2013 21:53
ciekawe dodatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak