Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z serkiem pleśniowym i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
szpinak 100 g
ser pleśniowy 50-100 g
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z serkiem pleśniowym i szpinakiem

Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek. Z każdej piersi robimy tzw. kieszonki które będziemy później nadziewać. Piersi przyprawiamy według uznania, ja przyprawiłem solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i suszonymi pomidorami.
Na patelni przesmażymy 2 drobno posiekane ząbki czosnku i dodajemy szpinak ( w moim przypadku był to mrożony). Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy kilka minut. Pod koniec smażenia dodajemy serek pleśniowy ( typ serka według uznania). Chwilę jeszcze smażymy i zostawiamy na chwilę żeby farsz przestygł.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze piersi z kurczaka i spinamy wykałaczkami. Smażymy na oleju na patelni aż pierś się ładnie zarumieni. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 10.11.2015 18:02
super przepis
Aleksandra/Olcia 10.11.2015 12:43
zdecydowanie moje smaki
Futka 10.11.2015 12:22
Świetna i smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak