Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 1/4 sztuki
mozzarella w kulce 60 g
pieczarki marynowane 4 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
woda 1 szklanka
bulion z grzybami leśnymi 1 kostka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, aby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami foto
2
Do środka każdej mięsnej kieszonki włożyć po trochu pokrojonej w piórka cebuli, pokrojony w plastry ser i po 2 przekrojone na pół pieczarki.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami foto
3
Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do kurczaka.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami foto
4
Mięso z obu stron mocno zrumienić.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami foto
5
Do zrumienionego mięsa dodać kostkę grzybową, wlać wodę.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami foto
6
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.04.2014 05:58
pyszne jedzonko zabieram przepis i napewno przygotuję sobie takie piersi
Monia 18.04.2014 10:26
No, no, kawał mięcha ;)
Kuchenka 17.04.2014 23:44
apetyczne :)
jowant 17.04.2014 14:02
pyszności :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak