Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1,5 kg
jabłka 2 szt.
sok z cytryny
olej 1/3 szkl
cynamon Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz

Porada

Podawać z grzankami i warzywami sezonowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z cynamonem

mięso umyć, osuszyć, podzielić na filety i w każdym naciąć kieszonkę. Sok z cytryny, 1/2 szklanki oleju, cynamonem, sól i pieprz połączyć i wymieszać. Włożyć mięso do marynaty i odstawić do lodówki na 2 godz. Jabłka obrać, pokroić w grube plastry zanurzyć je w marynacie i posypać cynamonem, a następnie powkładać w nacięte kieszenie. Filety ułożyć na ruszcie, posmarować resztą oleju, spiąć wykałaczką i piec po 15-20 min z każdej strony, podczas pieczenia odwracać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak