Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-kurkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
kurki 400 g
śmietana 18 proc 1 szt
jajko 2 szt
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do okrasy
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-kurkowym

Kroki postępowania

1
Kurczaka myjemy dokładnie, tniemy na kotlety, obtaczamy w jajku z solą i pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-kurkowym foto
2
Kurki myjemy starannie i gotujemy w wodzie z odrobiną soli. Po zagotowaniu odcedzamy wodę i dodajemy śmietanę, ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy 15-20 minut.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-kurkowym foto
3
Polewamy kotleciki drobiowe gotowym sosem. Podajemy np. z ziemniakami i surówką. Smacznego!
Krok 3 - Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-kurkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.01.2013 08:34
ciekawy przepis
M. Monroe 11.11.2012 13:18
wyborne połączenie ... do obiadu idealne
anemon 16.10.2012 21:35
Z kurkami musi smakować świetnie.
pacpaw 16.10.2012 18:09
no no połączenie godne na każdy stół
Poison1988 16.10.2012 17:39
Tak jeszcze nie jadłam ale wygląda przepysznie :)
ilka_86 16.10.2012 11:37
mmm.. ten sos musi smakować obłędnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak