Pierś z kurczaka w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt.
  • rosół

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • marchew

    1 szt.
  • pietruszka zielona

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka ugotować w rosole. Pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku.
Rosół zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę. Ciepłym roztworem zalać piersi. Ozdobić plasterkami ugotowanej marchewki oraz natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 21.07.2011 16:19
pycha!
kasiaw 07.03.2011 23:19
tradycyjne i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat