Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką
2. Pieczarki obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce, cebulkę i paprykę kroimy w kosteczkę.
3. Cebulkę podsmażamy na oleju, kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki, przyprawiamy do smaku, smażymy aż woda całkowicie odparuje. Pozostawiamy do ostygnięcia.
4. Piersi z kurczaka faszerujemy pieczarkami z papryką i zaszywamy, lub spinamy wykałaczkami.
5. Na jeden talerzyk wysypujemy mąkę, na drugim rozbijamy 3 jajka, na trzeci wysypujemy bułkę tartą.
6. Pierś z kurczaka obtaczamy następująco:
- w mące
- w jajku
- w mące
- w jajku
- w bułce tartej
- w jajku
- w bułce tartej
7. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy obtoczone piersi z kurczaka na bardzo małym ogniu (trwa to dość długo ale z uwagi na grubość trzeba cierpliwości aby mięsko było usmażone)
SMACZNEGO :)
Ps. Jedna taka pierś z kurczaka w zupełności starcza na dwie osoby jeśli podaje się z ziemniakami można też piersi rozcinać na pół i faszerować połówki.