Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki w pięciu smakach

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 2 sztuki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
ryż 150 gram
szpinak 100 gram
ocet balsamiczny 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki w pięciu smakach

Oczywiście ma być pierś z kaczki - ale przepis był odrzucany, Serwis nie przyjął: piersi kacze i przyprawy "pięciu smaków" - które są konieczne

Piersi zamarynuj w przyprawie "Pięciu smaków". Natnij skórę w kratkę, ta stroną umieść na patelni i smaż kilka minut. Zwykle smażę po 8 minut z każdej strony. Ugotuj ryż , a szpinak polej octem balsamicznym. Polej pierś z kaczki i szpinak sosem spod smażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.08.2014 22:12
smaczne mięsko
EmciaPichci 07.04.2014 19:04
mniam mniam :)
Kejti 31.03.2014 12:35
Musi być pyszne :-)
Megg 12.03.2014 13:35
pyszności!!! :-)
idealme 12.03.2014 13:32
tylko szkoda , że użyto "przyprawy do drobiu" wolę naturalny przyprawy do kaczki :)
idealme 12.03.2014 13:32
pierś z kaczki uwielbiam!!
agus198900 12.03.2014 12:27
aż mi ślinka leci :)
Ania84 12.03.2014 12:06
bardzo wykwintne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak