Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka zapiekana z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
jabłka 2 szt
ser żółty 4 plaster
szynka konserwowa 4 plaster
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka zapiekana z jabłkiem

Pierś indyczą kroimy na kotlety, rozbijamy, przyprawiamy pieprzem, solą. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej z pokrojoną cebulką. Smażymy aż do przyrumienienia. Kładziemy pokrojone jabłka, kładziemy plaster sera oraz plaster szynki konserwowej i dusimy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Podawać według uznania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.03.2013 10:40
pyszny pomysl na miesko
gacopierz23 04.03.2013 21:56
z jabłuszkiem jeszcze nie próbowałam
Bernadeta1 01.12.2012 00:18
z jabłkiem nie jadłam,świetny pomysł
Bernadeta 27.11.2012 22:36
świetny pomysł
IwonaKa 25.11.2012 18:23
smaczne danie
IwonaKa 25.11.2012 18:22
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak