Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    80 dkg
  • szałwia

    8 dużych listków
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • mozzarella w kulce

    80 g
  • Przyprawa do mięs Prymat

    3 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • kostka mięsna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
Pierś z indyka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonkę. Oprószyć ją w środku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
Do środka włożyć umyte liście szałwii i pokrojoną w plastry mozzarellę. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
Nadziane mięso położyć na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 4 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Krok 5 - Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą foto
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. W połowie duszenia mięso odwrócić. Gotowe mięso podzielić na porcje.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
DorotaZ 10.10.2014 18:15
Wspaniale się prezentuje:)
bhb8 10.10.2014 17:02
dobre mięso :)
IwonaDD 10.10.2014 16:08
pyszne danie
idealme 10.10.2014 15:11
pyszności!
Ali 10.10.2014 13:12
Wygląda super, zjadłbym :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat