Pierś z indyka z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 Kg
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    2 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyźeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą. Pierś z indyka w kawałku natrzeć przyprawami. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Przełożyć do worka do pieczenia. Pięć około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Może być elementem obiadu, ale także rewelacyjnie smakuje wysuszone na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 16.03.2017 10:39
na pewno dobrze smakuje
Kikiriki 14.02.2017 16:17
Uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat