piers z indyka w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • kalafior

    0.5 szt
  • fasolka szparagowa

    20 dkg
  • cukinia

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 szt
  • por

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora i fasolkę ugotować. Mięso przyprawić kucharkiem oraz pieprzem. Pokroić w kostke u usmażyć na oliwie. Do mięsa dołączyć pokrojoną w krązki por oraz pokorojną paprykę. Dołąćżyc ugotowane wcześniej różyczki kalafiora oraz pokojoną w mniejsze kawałki fasolkę. Smażyć wszytsko razem przez ok 7 min. Przyprawić solą i pieprzem.

Na zdjęciu podano z ryżem i sosem pieczarkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 23.03.2013 09:54
rewelacja , podoba mi się
kanu83 21.08.2011 19:06
smaczny obiad
teresa18 18.08.2011 19:54
bardzo apetyczna
motomaniak 10.08.2011 10:56
pycha
Betty16 08.08.2011 12:26
mniami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat