Pierś z indyka w curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    1-2
  • curry

  • imbir

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić,osuszyć i pokroić w mniejsze porcje. Jajko (lub 2 mniejsze) rozmącić z przyprawami (po szczypcie papryki,curry,imbiru i czosnku). Obtaczać w jajku i bułce tartej po czym smażyć na złoto w rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat