Pierś w sosie z seków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    30 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • śmietana 18 proc

    120 ml
  • serek topiony

    1 kostka
  • bazylia otarta Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś w sosie z seków  foto
cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju
Krok 2 - Pierś w sosie z seków  foto
pierś myjemy, osuszamy kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebuli. Następnie gdy pierś będzie miękka dodajemy serek topiony.
Krok 3 - Pierś w sosie z seków  foto
następnie dodajemy śmietanę mieszamy intensywnie aby połączyć z serkiem w jedną całość. Doprawiamy do smaku. możemy podawać z makaronem lub ryżem. Smaczne także jako samodzielna potrawa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 20.03.2015 21:59
ciekawy pomysł , na bardzo smaczną pierś z kurczaka !!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat