Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w sosie z seków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 30 dag
cebula biała 1 sztuka
śmietana 18 proc 120 ml
serek topiony 1 kostka
Bazylia suszona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w sosie z seków

Kroki postępowania

1
cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju
Krok 1 - Pierś w sosie z seków  foto
2
pierś myjemy, osuszamy kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonej cebuli. Następnie gdy pierś będzie miękka dodajemy serek topiony.
Krok 2 - Pierś w sosie z seków  foto
3
następnie dodajemy śmietanę mieszamy intensywnie aby połączyć z serkiem w jedną całość. Doprawiamy do smaku. możemy podawać z makaronem lub ryżem. Smaczne także jako samodzielna potrawa.
Krok 3 - Pierś w sosie z seków  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 20.03.2015 21:59
ciekawy pomysł , na bardzo smaczną pierś z kurczaka !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak