Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
1 podwójna -
cebule
2 -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
masło do smażenia
-
curry
2 łyżeczki -
woda zimna
1/3 szklanki
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ananasa odsączamy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa z cebulą. Smażymy około 5 minut.
Do mięsa wlewamy syrop z ananasów i dusimy około 15 minut.
Mąkę mieszamy z wodą i wlewamy do mięsa. Chwilę gotujemy, aż sos zgęstnieje.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się