Pierś po wietnamsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • cebule

    2
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • masło do smażenia

  • curry

    2 łyżeczki
  • woda zimna

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle. Dodajemy curry.

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem.

Ananasa odsączamy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa z cebulą. Smażymy około 5 minut.

Do mięsa wlewamy syrop z ananasów i dusimy około 15 minut.

Mąkę mieszamy z wodą i wlewamy do mięsa. Chwilę gotujemy, aż sos zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat