Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
marchewka ugotowana 2 szt
bulion 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki z czubkiem
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w galarecie

Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie (ja dodałam troszkę przyprawy kuchennej) i odstawić do lekkiego stężenia.

Marchew pokroić i wyłożyć na dno półmiska.

Pierś kurczaka umyć, pokroić w plastry i oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Odstawić na ok 3 godz.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju położyć mięso i przewrócić by z obu stron zrobiło się białe. Podlać trochę wodą i dusić do miękkości. Mięso troszkę osuszyć i ułożyć na półmisku.
Zalać tężejącą galaretą dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.02.2017 00:50
Smakowita przystawka .Piękna dekoracja .;)
dodi 02.02.2017 12:16
apetycznie wygląda
Renataj 01.02.2017 23:51
Apetyczny półmisek:)
Renata9 01.02.2017 21:47
Smaczna przystawka
halina17 01.02.2017 16:43
Przystawka ładnie wygląda.
Wiktoria29 01.02.2017 16:42
wygląda bardzo ładnie
Bernadeta1 01.02.2017 14:23
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak