Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka faszerowana z ogórkami pieczonymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś

filet z kurczaka 160 gram
pieczarki marynowane 4 sztuki
mozzarella 45 gram
masło klarowane do smażenia

Marynata do ogóków

ogórek 2-3 sztuki
sól i pieprz do smaku
oregano do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka faszerowana z ogórkami pieczonymi

Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć włókna i kostki, rozłożyć płasko na blacie. Zrobić poziome nacięcie w najgrubszej części piersi, tworząc kieszeń. Oprószyć solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz kieszeni. Pieczarki odsączyć z marynaty, posiekać, wymieszać z mozzarellą. włożyć w środek każdej kieszeni kurczaka. Obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Obsmażyć na maśle klarownym (chwile). Potem do piekarnika 20 min w 180 st.
Marynata: podane składniki przekładamy do miski i mieszamy. Ogórki myjemy, kroimy w plastry, przekładamy do marynaty. Zostawiamy na 30 minut. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 st 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 05.01.2017 21:36
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak