Pierś indyka pieczona w jogurcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    330 mililitrów
  • curry

    2 łyżeczki
  • kolendra cała

    1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1 łyżeczka
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryczkę przeciąć, usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieprz, kolendrę utłuc w moździerzu.
Jogurt wymieszać z oliwą i przyprawami.
Mięso zalać przygotowanym jogurtem, przykryć pojemnik, odstawić przynajmniej na 2 godziny do lodówki.
Wyjąc mięso z marynaty, ułożyć w płaskim naczyniu żaroodporny. Piec w temperaturze 180 -190 stopni około 60 minut, podlewając jogurtem.
Podawać z ryżem.
SMACZNEGO!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 04.04.2015 15:28
zapowiada się pyszne jedzenie, wygląda wspaniale
Damiano 31.03.2015 08:08
smaczne mięsko
Margo1 17.03.2015 09:12
wygląda super
pestka 16.03.2015 15:38
pyszny obiad
ilka01 02.03.2015 16:11
ciekawa propozycja :)
Magdalena Rysińska 01.03.2015 23:07
Chętnie spróbuję :)
Renata9 01.03.2015 21:38
Bardzo smaczne, domowe mięsko
Skotka 01.03.2015 21:28
Pyszności:))
ania2610 01.03.2015 21:16
apetyczne to mięsko!
DorotaZ 01.03.2015 21:10
To mięsko musi być pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat