Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka pieczona w jogurcie

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
jogurt naturalny 330 mililitrów
curry 2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
papryczka chili 1 sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka pieczona w jogurcie

Papryczkę przeciąć, usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieprz, kolendrę utłuc w moździerzu.
Jogurt wymieszać z oliwą i przyprawami.
Mięso zalać przygotowanym jogurtem, przykryć pojemnik, odstawić przynajmniej na 2 godziny do lodówki.
Wyjąc mięso z marynaty, ułożyć w płaskim naczyniu żaroodporny. Piec w temperaturze 180 -190 stopni około 60 minut, podlewając jogurtem.
Podawać z ryżem.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.04.2015 15:28
zapowiada się pyszne jedzenie, wygląda wspaniale
Damiano
Damiano 31.03.2015 08:08
smaczne mięsko
Margo1 17.03.2015 09:12
wygląda super
pestka 16.03.2015 15:38
pyszny obiad
ilka01 02.03.2015 16:11
ciekawa propozycja :)
Magdalena Rysińska 01.03.2015 23:07
Chętnie spróbuję :)
Renata9 01.03.2015 21:38
Bardzo smaczne, domowe mięsko
Skotka 01.03.2015 21:28
Pyszności:))
ania2610 01.03.2015 21:16
apetyczne to mięsko!
DorotaZ 01.03.2015 21:10
To mięsko musi być pyszne:)
kasiaw 01.03.2015 20:50
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak