Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś faszerowana alla bigosem i susz. pomidorem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 100 gram
szynka bez kości 100 gram
suszone pomidory 2 sztuki
pierś z kurczaka 1 sztuka
olej rzepakowy 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś faszerowana alla bigosem i susz. pomidorem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć czosnkiem, tymiankiem, przyprawą do grilla i odłożyć do lodówki na 30-60 minut. Farsz: Białą kapustę drobno poszatkować. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić kapustę. Zeszklić. Gdy to nastąpić wlać ¼ szklanki wody i dusić do miękkości. Gdy woda odparuje a kapusta będzie jeszcze twarda znów podlać wodą i dusić. Czynność powtarzać tak długo,aż kapusta będzie miękka.
Krok 1 - Pierś faszerowana alla bigosem i susz. pomidorem foto
2
W między czasie szynkę drobniutko bardzo drobniutko posiekać nożem ( można użyć maszynki do mięsa). Dodać mięso do kapusty i usmażyć do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjać z ognia i ostudzić.
Krok 2 - Pierś faszerowana alla bigosem i susz. pomidorem foto
3
Wykonanie: Na płat mięsa rozsmarować alla bigos i na jednym z końców ułożyć odsączone z oleju suszone pomidory. Zwinać w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami. Piec w piekarniku około 20-25 minut w 200 st. Przed podaniem pokroić na plastry.
Krok 3 - Pierś faszerowana alla bigosem i susz. pomidorem foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Pierś faszerowana alla bigosem i susz. pomidorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.01.2014 22:44
Dość ciekawy farsz do roladek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak