Pierś drobiowa z pestkach dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 podwójne
  • pestki dyni

    prażone zmielone ok. 120 g
  • sok z cytryny

    z 1/3-1/2 cytryny
  • mielona trawa cytrynowa

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś drobiowa z pestkach dyni foto
Piersi dobrze opłukać, osuszyć, przekroić na pół. Mięso włożyć do dużej miski, skropić sokiem z cytryny, posypać trawą cytrynową, wymieszać.

Krok 2 - Pierś drobiowa z pestkach dyni foto
Mięso przykryć , odstawić do lodówki na minimum 2 godziny a najlepiej całą noc.
Pestki dyni zmielić w młynku do kawy, wsypać na deskę i obtaczać z każdej strony zamarynowane mięso.
Krok 3 - Pierś drobiowa z pestkach dyni foto
Na grubej patelni rozpuścić tłuszcz, smalec, lub olej kokosowy i smażyć piersi po około 5 minut z każdej strony. Przed podaniem doprawić pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 28.06.2017 18:58
wow musze sprobować :)
Bożena Matuszczyk 28.06.2017 18:09
Tak przyrządzonej piersi jeszcze nie jadłam .Ciekawa propozycja.;)
olkaaa 28.06.2017 10:46
brzmi smakowicie
w mojej kuchni 28.06.2017 10:23
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat