Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś drobiowa faszerowana brokułem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
brokuł 1/3 sztuki
czosnek 1 ząbek
ser feta 50 gram
sól do smaku
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś drobiowa faszerowana brokułem

Brokuła umyć i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie - odcedzić i wystudzić. Pierś umyć, osuszyć i przekroić na pół w taki sposób aby rozkładała się jak książka. Delikatnie rozbić, aby nie poprzecinać włókien - z obu stron posolić. Ostudzonego brokuła rozgnieść widelcem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz skruszoną fetę, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. Farsz ułożyć na piersi i zawinąć. Spiąć wykałaczkami lub sznurkiem. Po wierzchu posypać kucharkiem. Rozgrzać patelnię przeznaczoną do smażenia bez tłuszczu i włożyć pierś. Smażyć tak aby był soczysty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 26.01.2015 20:13
prezentuje się zachęcająco :)
Kamil 26.01.2015 19:57
Podane iście po królewsku :)
Janina 26.01.2015 16:29
Lubię takie mięsko;)
Beatris 26.01.2015 14:09
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)
w mojej kuchni 26.01.2015 13:48
smaczne jedzonko do zjedzenia
mzap88 26.01.2015 13:46
rewelacja!
MałaMi89 26.01.2015 13:17
Moje smaki, zjadłabym z przyjemnością :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak