Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka pszenna
30 dag -
jajko
1 szt -
woda
1/2 szkl -
Nadzienie:
-
śliwek suszonych
40 dag -
cukier
1 łyżka -
masło
wg potrzeb -
bułka tarta
wg uznania
Sposób przygotowania
Przygotować ciasto na pierogi,rozwałkować i szklanką wykrawać krążki.Na każdy krążek łyżeczką kłaść nadzienie,zlepiać pierogi i gotować w lekko osolonym wrzątku ok.3 min po wypłynięciu.Pierogi podawać polane masełkiem z podsmazoną bułką tartą.
Smacznego!
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)