Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem i jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 2 szkl
woda ciepła 1 szkl
olej rzepakowy 2 łyżki

farsz

twaróg 200 g
żółtko jajek 2 szt
jagody 1 szkl
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem i jagodami

Do przesianej mąki dodajemy wodę i olej. Łączymy i zagniatamy około 5 minut. Przygotowujemy farsz: miksujemy żółtka z twarogiem oraz cukrem. Nastepnie dodajemy jagody i mieszamy wszystko łyżką. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm. Wycinamy kółka, na środku układamy łyżeczkę farszu i zagniatamy. Gotujemy we wrzątku na wolnym ogniu około 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 16.07.2016 08:42
Uwielbiam i tez takie robię :)
Janina 15.07.2016 15:48
Pyszności, mniam;))
Ola1984 15.07.2016 12:18
Uwielbiam wszelkie dania z jagodami :) Pyszne pierogi :)
RenataZ-et 15.07.2016 11:39
pyszne pierogi
misia123410 15.07.2016 11:01
same pyszności
Aleksandra/Olcia 15.07.2016 10:35
zawsze robię z serem i jagodami :) pycha!
dodi 15.07.2016 10:03
uwielbiam takie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gosia56 15.07.2016 09:07
pycha jak tylko będę miała jagody to takie zrobię;)
Krystyna32 15.07.2016 07:43
bardzo apetyczne
Krzysztof15 15.07.2016 06:33
bardzo lubie
MałaMi89 14.07.2016 23:56
Uwielbiam! A ja właśnie zjadłam michę jagód z cukrem i jogurtem :D na szczęście na pierogi zostało :)
Franciszek 14.07.2016 23:33
pyszne pierogi
Iwusia 14.07.2016 22:27
moje ulubione
bertpvd 14.07.2016 22:21
piękne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak