Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serc wieprzowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 30 dkg
jajko 1 szt
oliwa 1 łyżka
woda letnia
sól 1/2 łyżeczki

farsz

serca 1 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
smalec 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serc wieprzowych

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść ciasto jak na pierogi
Krok 1 - Pierogi z serc wieprzowych foto
2
Serca ugotować, przekręcić przez maszynkę na gęstej siatce .Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać do zmielonych serc, wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku
Krok 2 - Pierogi z serc wieprzowych foto
3
Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wyciąć kółka.
Krok 3 - Pierogi z serc wieprzowych foto
4
Na każdym kółku nakładać farsz.Zlepić brzegi.
Krok 4 - Pierogi z serc wieprzowych foto
5
Pierogi wrzucać partiami do lekko osolonego wrzątku.Gotować 6 min od wypłynięcia. Podawać odcedzne , okraszone skwarkami.
Krok 5 - Pierogi z serc wieprzowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.07.2017 08:51
Pyszne ,kuszące smakiem pierogi.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak