Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i warzywami dla karmiących mam

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
mięso 0,5 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 zt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony wedle uznania
woda 0,5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i warzywami dla karmiących mam

Z mąki i wody zagniatamy ciasto. Przykrywamy miską i zostawiamy na 15 minut aby odpoczęło. Mięso i warzywa gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy mięso sie ugotuje studzimy je i mielimy w maszynce razem z warzywami. Doprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki placek ( im cieńszy tym lepiej) wykrawamy kółka i napełniamy je farszem. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie. Poniewaz karmiące mamy nie mogą jeśc cebuli to okraszamy pierożki usmazonymi skwarkami z boczku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 12.06.2013 23:15
no pierogi nie tylko dla karmiacych piersia hahahahah ale z myśla o nich :D
dagmara020 10.01.2013 20:46
pychotka:)
pajbek 05.01.2013 16:58
Karmię swoje dorosłe dzieciaki pierogami, no nie takimi dla karmiących, ale zapewne te zjadły by też ze smakiem :-)
halina17 05.01.2013 12:50
Takie pierogi mogą jeść nie tylko karmiące mamy.
Konczi 05.01.2013 12:48
mniam ja też chcę być karmiącą mama jak takie pierożki będę jadać :D
ONY_za_kare 05.01.2013 12:42
to mnie jakaś mamuśka może nakarmić takimi pierogami :) mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak