Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól szczypta
mięso mielone 500 gram
cebula 4 sztuki
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i cebulką

Mąkę wymieszać z solą,jajkiem i olejem. Następnie dolewać powoli ciepłej wody. I wyrabiać ciasto. Ciasto powinno być elastyczne i gładkie.Wyrobione ciasto włożyć do woreczka foliowego i odstawić na 20 min.

Cebulę obrać,umyć i pokroić w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulkę.
Przełożyć do miseczki.
Mięso mielone przyprawić i podsmażyć na patelni.
Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko. Zmiksować blenderem na gładką masę ( lepiej się będzie nakładało). Następnie dodać cebulkę. Wymieszać łyżką.

Ciasto na pierogi rozwałkować , wyciąć szklanką koła, nakładać farsz i zlepiać pierogi.

Do gotującej się osolonej wody wrzucamy po kilka pierogów i gotujemy około 3 minuty po wypłynięciu na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.03.2014 07:40
lubię takie pierogi
malaczarna23 29.10.2013 16:16
uwielbiam pierogi z mięsem :) pycha
Barbara/zuza22_85 29.10.2013 16:10
pyszne pierogi
Piotr-21 29.10.2013 16:02
bardzo smaczne
juuusta 29.10.2013 16:02
pyszności :)
Duusiak 29.10.2013 15:50
nawet nawet ;] Są pyszne!
idealme 29.10.2013 15:27
ale to musi być pyszne! :)
lena57 29.10.2013 14:47
nawet nawet...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak