pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto na pierogi

  • mąka pszenna

    0,5 kg.
  • żółtko jajek

    3
  • woda ciepła

  • sól

    1 szczypta

farsz

  • mięso wieprzowe

    700 dkg.
  • cebula biała

    1
  • Czosnek suszony Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesypujemy przez sito dodajemy żółtka,sól wszystko łączymy potem stopniowo dodajemy wodę.Wszystko ugniatamy aż ciasto się dokładnie połączy,potem wałkujemy na 0,5cm ,wycinamy kółka i wkładamy farsz.Farsz-mięso gotujemy potem mielimy razem z cebulą przyprawiamy i gotowe.Farszem nadziewamy ciasto ,gotujemy w przegotowanej wodzie z dodatkiem soli o raz łyżką oliwy aż wypłyną na górę jeszcze 10 min.Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat