pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto na pierogi

  • mąka pszenna

    0,5 kg.
  • żółtko jajek

    3
  • woda ciepła

  • sól

    1 szczypta

farsz

  • mięso wieprzowe

    700 dkg.
  • cebula biała

    1
  • Czosnek suszony Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesypujemy przez sito dodajemy żółtka,sól wszystko łączymy potem stopniowo dodajemy wodę.Wszystko ugniatamy aż ciasto się dokładnie połączy,potem wałkujemy na 0,5cm ,wycinamy kółka i wkładamy farsz.Farsz-mięso gotujemy potem mielimy razem z cebulą przyprawiamy i gotowe.Farszem nadziewamy ciasto ,gotujemy w przegotowanej wodzie z dodatkiem soli o raz łyżką oliwy aż wypłyną na górę jeszcze 10 min.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat