Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto na pierogi

mąka pszenna 0,5 kg.
żółtko jajek 3
woda ciepła
sól 1 szczypta

farsz

mięso wieprzowe 700 dkg.
cebula biała 1
Czosnek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem

Mąkę przesypujemy przez sito dodajemy żółtka,sól wszystko łączymy potem stopniowo dodajemy wodę.Wszystko ugniatamy aż ciasto się dokładnie połączy,potem wałkujemy na 0,5cm ,wycinamy kółka i wkładamy farsz.Farsz-mięso gotujemy potem mielimy razem z cebulą przyprawiamy i gotowe.Farszem nadziewamy ciasto ,gotujemy w przegotowanej wodzie z dodatkiem soli o raz łyżką oliwy aż wypłyną na górę jeszcze 10 min.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak