Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jeżynami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
woda ciepła 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
jeżyny
cukier
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jeżynami

Z mąki, wody, jajka i soli zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, wycinamy kółka, na każde kółko dajemy po 2 jeżyny i odrobinę cukru, formujemy pierogi. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wykładamy na talerz i polewamy śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 30.05.2016 16:27
Boskie pierożki....;)
Bernadeta1 20.05.2016 23:47
jakie pyszne jedzonko !
Mama niejadka 20.05.2016 22:12
Pyszne pierożki
krokus 20.05.2016 21:18
uwielbiam pierogi z owocami
Aleksandra/Olcia 20.05.2016 18:45
o to coś dla mnie,jak tylko jeżyny pojawią się na krzaczku na pewno zrobię
MałaMi89 20.05.2016 17:59
Aaale bym pojadła!! :)))))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak