Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na pierogi

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 1 sztuka
woda gorąca 1 szklanka
sól 3/4 łyżeczki
olej 1 łyżeczka

Dodatki

serek śmietankowy 150 g
jagody 100 g
śmietana 12% 100 g
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami i serem

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki wyrobić na elastyczne ciasto.
Krok 1 - Pierogi z jagodami i serem foto
2
Ciasto rozwałkować na stolnicy, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać jagody i serem, sklejać.
Krok 2 - Pierogi z jagodami i serem foto
3
Gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu jeszcze 5 minut.
Podawać ze śmietaną, posypać cukrem do smaku.
Krok 3 - Pierogi z jagodami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 21.11.2016 09:58
pyszny pomysl na pierożki :)
ben-ka 19.11.2016 10:22
Jeszcze z dodatkiem sera nie robiłam, zawsze tylko z samymi jagodami.
Krystyna32 19.11.2016 10:21
smaczne pierogi
Marta1986 18.11.2016 19:44
pysznosci mniam
Motorek 18.11.2016 17:27
bardzo dobre pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak