Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    1/2 kg
  • woda ciepła

    200 ml
  • sól

    szczypta

farsz

  • jagody

    250 g
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z jagodami foto
Jagody płuczemy na sicie i przepieramy z liści. Przekładamy do miski i posypujemy cukrem.
Krok 2 - Pierogi z jagodami foto
Na stolnicę wysypujemy mąkę. Następnie powoli wlewamy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. o
Krok 3 - Pierogi z jagodami foto
Rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wykrawamy krążki.
Krok 4 - Pierogi z jagodami foto
Nakładamy na każdy jagody i dokładnie sklejamy.
Krok 5 - Pierogi z jagodami foto
Wrzucamy do gotującej, osolonej wody i gotujemy, aż wypłyną. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem. Smaczneg

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

06.08.2014 08:46
pyszności :)

Wacław

14.07.2014 10:28
lubimy i robimy takie :-)

Krystyna32

13.07.2014 09:01
bardzo apetyczne

PaniMISIOWA

13.07.2014 08:37
bardzo je lubię

w mojej kuchni

13.07.2014 01:37
moje smaki ulubione..

Wafelek2601

12.07.2014 23:33
Dawno nie jadłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat